ZAJEDNIČKI SASTANK RADNIH GRUPA

 


Zajednički satanak radnih grupa održan je 27.02.2015. godine u Podgorici u prostorijama PR centra u trajanju od 10, 00 do 15,00 časova.
S obzirom da se tokom dvije prethodne godina rada najviše interesovanja pokazalo za metodologijom samopomoći, veći dio sastanaka je bio posvećen toj oblasti. Gosti na sastanku su bili predstavnici Udruženja NA koji već godinama uspješno realizuju grupe samopomoći za zavisnike u Podgorici. Zamisao je bila da se iznošenjem pozitivnih primjera podstakne osnivanje grupa za samopomoć, te da ova ideja dobije na intezitetu u Crnoj Gori. Kako bi članovi radnih grupa dobili tačne informacije o neophodnim koracima prilikom osnivanja grupa za samopomoć, Anja Živković koja ima bogato iskustvo u radu u ovoj oblasti u Srbiji, održala je kratko predavanje. Tijana Ignatov, psiholog iz ADP Zid-a, govorila je o psihološkom savjetovanju i psihoterapiji i o tome koliko to značajno može biti u procesu izliječenja. 
Na kraju sastanka članovi radnih grupa su, kako bi sumirali i zaokružili rezultate dosadašnjeg rada, kroz formu evalucionog upitnika iznijeli svoje stavove i zaključke.
 Sastanku su prisustvovali predstavnici radnih grupa iz Bara, Kotora, Podgorice i Nikšića.

 

 

Top
  • Follows us our servcies