Sa međunarodne konferencije 10. oktobra 2014.

 


Povodom obilježavanja 10. oktobra Svjetskog dana mentalnog zdravlja organizovane su kampanje u četri opštine u kojima se realizuju projektne aktivnosti: u Baru, Podgorici, Kotoru i Nikšiću. Štandovi sa informativno-edukativnim materijalima bili su postavljeni u ovim gradovima kako bi svi zainteresovani građani mogli da dobiju  željene informacije o ovoj tematici. Cilj postavljanja ovih štandova je i podizanje svijesti kod građana o značaju ovog datuma kao i skretanje pažnje na teškoće sa kojima se osobe koje imaju probleme sa mentalnim zdravljem najčešće suočavaju.
U Baru je kao dio kampanje  u četvrtak 9. oktobra održana i promocija knjige o mentalnom zdravlju koju izdaje Caritas Barske nadbiskupije. Knjiga pod nazivom "O mentalnom zdravlju" je dijelo članova radnih grupa koji su tokom prethodne godine radili na njoj sa željom da ona bude samo uvod u niz sledećih koje će nastati o ovoj temi.
Nakon promocije knjige organizovano je i prikazivanje filma "Lud za tobom" čiji su akteri prisustvovali tom događaju.  Film prati najintimnije djelove života štićenika Zavoda za smještaj lica sa intelektualnim invaliditetom "Komanski most" u periodu od godinu dana. Zadovoljstvo nam je bilo što su zaposleni i korisnici iz ove institucije proveli dan u Caritasu i prisustvovali događajima koje smo tog dana realizovali.  Spot koji smo snimili za promociju mentalnog zdravlja  emitovan je u danima oko 10. oktobra. 

Pogledajte galeriju fotografija

 

Top
  • Follows us our servcies